1/2 kg liszt,
1.5 dl. langyos tej,
1 dl langyos víz,
1/2 kocka friss élesztő,
1 evőkanál cukor,
1.5 kávéskanál só,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál tejföl
Töltelék: 10-15 dkg darált sonka, 15 dkg reszelt sajt, 4 ek. ketchup, 1 ek. oregano
A tölteléket én találtam ki, a mennyiségeket variálni lehet, a lényeg, hogy egy összeálló, de mégis kenhető állagú masszát kapjunk. Lehet bele tenni reszelt, főtt tojást, ketchup helyett majonézt, fő a változatosság. :)
A lekenéshez: 1 tojás sárgája, 1 ek. tej, csipet só. Tetejére: reszelt sajt.
Az élesztőt a cukorral folyékonnyá dolgozzuk, majd felöntjük a langyos tejjel, hagyjuk felfutni. Azután a hozzávalókat összedolgozzuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és elfelezzük a tésztát. Egyenként kb. 25 cm átmérőjű kört nyújtunk, mintha pizzát szeretnénk sütni. A tésztát négybe, majd a kapott negyedeket félbe vágjuk, így 8 darabot kapunk.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, majd a kapott háromszögek széles részére halmozunk egy-egy kávéskanálnyit. Feltekerjük a csúcsa irányába. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és így még 10-15 percet kelesztjük. Ezután a tojássárgáját eldolgozzuk a tejjel és a sóval, majd lekenjük a kifliket, végül megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése