Pepita keksz


Hozzávalók:
20 dkg liszt,
2 tojás,
10 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
fél vaj,
5 dkg mogyoróvaj,
1/2 cs.sütőpor,
1 cs. vanília,
5 dkg darált mogyoró,
8-8 dkg fehér, fekete étcsoki darabolva

   
Elkészítés:
A tojást a cukorral, vaníliás cukorral mixerrel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a puha vajat és a mogyoróvajat. A lisztet a sütőporral, kakaóval, darált mogyoróval összevegyítjük, majd a masszához adagoljuk. Közben hozzáadjuk a darabosra vagdalt csokikat is. Egy tömör, formázható tésztát kell kapjunk. Kb. 5 cm átmérőjű hengert formázunk, és betesszük a hűtőbe legalább egy félórára. Pihentetés után 2 cm vastagságú korongokat vágunk, majd kézzel kissé meglapítjuk. Sütőpapírral bélelt, előmelegített sütőben megsütjük. Zárt dobozban egy hétig is eláll, persze ha el nem fogy addig. :)
A képen éppen egy mazsolával készült variáció látható, azért nem pepita. (a fehér és fekete étcsoki helyett tettem a mazsolát, a többi hozzávaló változatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése