Húsgombócos paradicsomleves


Ez a recept úgy született, hogy a töltött paprika leveses változatát alakítottam át, a saját igényeinknek megfelelően. A töltött paprika ízvilága rendben van, de a megtöltött paprika soha, senkinek nem kellett, tehát azt mindig ki kellett dobni. Ezért kitaláltam azt, hogy nem teszek bele x darab paprikát, töltve, csak egy darabot, az íze kedvéért, a darált húst pedig gombócok formájában egyszerűen belefőzöm a levesbe. Ez így nagyon bevált. 


Hozzávalók:
1 liter paradicsomlé, lehetőleg házi,
1 liter víz,
35 dkg darált hús,
5 ek. rizs,
1 zöld paprika,
só, bors, cukor
1 ek. liszt, kevés olaj
1 friss, vagy szárított zellerszár





Elkészítés:
Először elkészítjük a rántást. Felöntjük a vízzel, beletesszük a paprikát, felforraljuk. Amíg felfő, addig elkészítjük a gombócokat. A darált húst ízesítjük sóval, borssal, majd belevegyítünk 3 ek. rizset. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd megfőzzük. Amikor már majdnem teljesen megfőttek, beletesszük a maradék rizst a levesbe, beletöltjük a paradicsomlevet, beledobjuk a zellerszárat. ízesítjük sóval, cukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése