Ez volt nálunk a húsvéti előétel. Osztatlan sikert aratott, remélem más is kedvet kap az elkészítéséhez.
Mivel mifelénk az ünnepi ebédek 90%-ban a húsleves dominál, adva van a főtt zöldség, aminek az egyik elterjedt felhasználási lehetősége a francia saláta. De azért, hogy ne legyen unalmas, kitaláltam, hogy beletöltöm a paradicsomba, így jól is mutat és finom is.
Egyébként ha nem főztünk húslevest, akkor is lehet ilyent készíteni, vagy zacskós, fagyasztott zöldségekből, vagy frissből.
4 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
2 marék zöldborsó, (ezt nem főzzük bele a levesbe, hanem külön)
2-3 db krumpli,
1 db alma,
2 db ecetes uborka,
2 dl majonéz,
1 dl tejföl,
2 főtt tojás
só, bors, 1 ek. mustár
5 db érett, de kemény paradicsom (illetve ahány személyre terítünk, de ebből az adagból több is kijön)
Elkészítés:
A főtt zöldségeket, almát, uborkát, tojást tetszés szerinti formára és méretre vágjuk, összekeverjük a majonézt a tejföllel, majd ráöntjük a zöldségekre. Óvatosan összeforgatjuk, majd a kikapart paradicsomba töltjük. Tálalás előtt hűtőbe tesszük.
Miután elfogyott a paradicsomos változat, így nézett ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése