Ez a recept egy hirtelen ötlettől vezérelve született egy este, amikor nem tudtam mi legyen a vacsora. Szétnéztem a fagyasztóban és találtam egy kisebb adag apróra vagdalt csirkehúst. A megszokott paprikás, tejfölös csirkén túl, valami mást szerettem volna. Ötleteltem, aztán ez lett belőle.
30-35 dkg vagdalt csirkehús,
2 ek. sűrített paradicsom,
1 ek. szárított bazsalikom,
1 ek. liszt,
kevés gulyáskrém,
só, bors, 2 ek olaj
Köret:
2 dl rizs,
fél zöldpaprika,
egy kisebb fej hagyma,
1-1.5 kk. vegeta,
2 ek. olaj,
4 dl víz
Elkészítés:
A húst 2x2 cm kockákra vágjuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 dl forró vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel. Amikor a hús megfőtt, a paradicsompürét elkeverjük a liszttel és 2 kanál vízzel, majd ráöntjük a húsra. Beletesszük a bazsalikomot, majd kavargatás mellett hagyjuk besűrűsödni a szószt.
Amíg a hús fő, addig elkészítjük a köretet. A hagymát és paprikát apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük. Amikor már jó üveges, akkor beletesszük a rizst és pár percig azt is pirítjuk. Kavargatni kell, mert hanem megég. Felöntjük 4 dl. forró vízzel, ízesítjük.
Tálaláskor kis fészket készítünk a rizsből, abba tesszük a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése