"Puffos" palacsinta- avagy amerikai palacsinta

Nemrég kaptunk rá erre a palacsintára, a hagyományos már kissé unalmas. Természetesen ennek is több variációja létezik, mindenki eldöntheti melyiket választja, valamilyen szempont szerint. Újabban a lányom szereti sütögetni, jól elboldogul vele. 

Hozzávalók:
13 dkg liszt,
2-2.5 dl tej (vagy natúr joghurt)
5 dkg vaj,
5 dkg cukor,
2 tojás,
egy cs. vaníliás cukor,
csipet só,
fél kk. sütőpor,
2 dkg darabolt étcsoki és/vagy mazsola
(a mérettől függően 6-8 db lesz belőle)
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Felverjük a tojásfehérjét kemény habnak. Egy másik tálba tesszük a tojássárgáját, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, vajat. Habosra keverjük habverővel. Ezután beletesszük a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a tejet vagy joghurtot és simára keverjük. Ekkor már jó sűrű a massza. Ezután óvatosan összekeverjük az egészet a felvert tojás fehérjével, beletesszük a csokidarabokat és/vagy mazsolát. Nagyon kevés olajat teszünk a serpenyőbe, jól felforrósítjuk, majd egy kisebb merőkanálnyit teszünk a serpenyő közepébe, 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Tehát ezek nem szokványos, serpenyő méretű palacsinták, hanem mini adagok. 
Megszórhatjuk porcukorral, leönthetjük csokiöntettel, vagy ha mazsolát tettünk bele, akkor inkább valamilyen savanykás lekvár illik hozzá. Az amerikaiak áfonyaszemekkel megszórva és juharsziruppal leöntve fogyasztják. Tutira fincsi. 😋





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése