Füstölt húsos tárkonyos leves

Ez a leves egy nagy kedvenc a családban, mindenki nagyon szereti. Nagyon egyszerű elkészíteni, nem is kell hozzá sok minden, mégis a tárkony és füstölt hús kombinációja egy finom ízvilágot kölcsönöz az ételnek. 

Hozzávalók:
20-25 dkg füstölt hús,
3 ek rizs,
egy púpozott ek. aprított tárkony,
1 ek. liszt,
1 mk. pirospaprika,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
2.5 l víz

Elkészítés:
A füstölt húst felkockázzuk, odatesszük főni. Amikor már majdnem megfőtt a hús, beletesszük a  rizst.
Miután a rizs is megfőtt, elkeverjük a lisztet, a paprikát és a tejfölt a tojássárgával, belemerünk a levesből, majd folytonos kavargatás mellett visszacsorgatjuk a levesbe. Egy-két percig főzzük, majd a végén beletesszük az aprított tárkonyt. A sózásnál vegyük figyelembe a hús sósságát! Személy szerint sós ecetbe eltett tárkonyt szoktam használni, de frisset is lehet, vagy szárítottat, abban az esetben egy ek. ecet jár a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése