Már nagyon nem tudtam mit kitalálni, köretnek a hal mellé, általában krumplit szoktunk hozzá enni, de azt már kezdtem unni. Így jött az ötlet erre a receptre, amit csak úgy összedobtam, sehonnan nem inspirálódtam a hozzávalókat illetően. Akkor ugye a saját recept kategóriába kell sorolni? :)
4 személyre
2 dl rizs,
1 bögre zöldborsó,
3 főtt tojás,
1 dl majonéz,
1 dl tejföl,
2 ek vaj,
só, bors
Kb. 400 gr bármilyen fagyasztott panírozott halfilé, amit a csomagoláson levő utasítások szerint elkészítünk.
Elkészítés:
A rizst dupla mennyiségű sós vízben feltesszük főni. A zöldborsót a felolvasztott vajon kicsit megdinszteljük, sózzuk, majd felöntjük 2-3 dl forró vízzel, puhára főzzük. Lehet konzerv zöldborsót is használni, akkor csak a levet kell leszűrni róla. Az előzetesen megfőzött tojásokat tojásszeletelőn felaprítjuk, mindkét irányba, hogy apró darabokat kapjunk. A majonézt a tejföllel összekavarjuk, majd a többi hozzávalóval összevegyítjük. Fogyasztás előtt javasolt egy órát hűtőben tartani, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése