Kolbászos tekercs

Ez egy kiváló sörkorcsolya, aminek az elkészítése nagyon egyszerű, hiszen nem saját készítésű tésztát használtam fel, hanem fagyasztott, leveles tésztát. A siker garantált, a bókokat csak be kell zsebelni. :)

Hozzávalók:
egy csomag fagyasztott leveles tészta,
15 dkg reszelt sajt,
20 db sörkolbász,
3-4 ek. ketchup,
1 kk. oregano,
1 kk. csombor,
2 ek. ajvár szósz, vagy valamilyen más csípős szósz





Elkészítés:
A leveles tésztát, 2-3 órával felhasználás előtt kivesszük a fagyasztóból, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, az sem baj, ha még nem melegedik át teljesen, ha még kicsit hideg. Erre menet közben jöttem rá. A reszelt sajtot összekeverjük a ketchuppal és a fűszerekkel, majd ezzel megkenjük a tésztánkat. Egyet csavarunk a tésztán, majd elhelyezünk egy sor kolbászt. Tovább tekerjük, majd amikor már egy csavarásnyi lenne a tésztából, ismét jön egy sor kolbász, aztán teljesen felcsavarjuk az egészet. Lehetőleg minél szorosabban csavarjuk. Ha mégis túlmelegedett volna a tésztánk, akkor tegyük egy félórára a hűtőbe. Másfél centis szeleteket vágunk, majd megsütjük. Attól függően, hogy mennyien szeretik a csípős ízvilágot, egy pár darabot megkenünk a csípős szósszal. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése