Gondolom mindenki próbálkozott már házi csoki készítéssel és van is egy jól bevált receptje. Én most az enyémet szeretném megosztani. Azoknak ajánlom, akik nem szeretik, ha túl édes.
Hozzávalók:
50 dkg tejpor, (26%-kos volt az enyém)
fél vaj, vagy margarin,
20 dkg cukor,
3-4 kanál keserű kakaópor,
1.5-2 dl víz,
5 dkg darált dió/mogyoró, vagy két marék mazsola
Elkészítés:
A vizet a cukorral feltesszük melegedni, majd beletesszük a vajat. Addig hagyjuk, amíg a cukor és a vaj elolvad. Néha megkavarjuk. Addig a tejport a kakaóval óvatosan összekeverjük. Van aki arra esküszik, hogy meg kell szitálni a tejport, aki gondolja tegye meg, én nem szoktam, és mégsem lesz csomós, ami nyilván függ a tejportól is. Félrevesszük a szirupot és pár percet hagyjuk hűlni. Egy kanállal összekeverjük a kakaós tejport a sziruppal. Egyszerre nem szoktam beletölteni az összes szirupot, csak annyit amennyit éppen felvesz a szirup, majd jöhet egy újabb adag. Azért is ajánlatos így tenni, mert a tejpor és a vaj zsírosságától függően az is lehet, ha nem fog az összes szirup kelleni. Menet közben hozzátesszük a diót/mogyorót, mazsolát. A dió vagy mogyoró eléggé megsűrűsíti, ezért ha véletlenül túl híg lenne a massza, akkor ezzel lehet javítani az állagán. Akkor jó a massza, ha keverge-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése