Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
2 tojás,
10 dkg liszt
Töltelék:
50 dkg tehéntúró,
2 dl tejszín,
20 dkg porcukor,
1 cs. tejszínhabfix,
2 cs. vaníliás cukor,
3 dl baracklekvár,
1 cs. zselatin,
pici víz
Tetejére:
10 dkg étcsoki,
1 ek, olaj,
3 db. túró rudi félbe vágva
Először elkészítjük a torta alját. A csokit megolvasztjuk gőz felett, majd beletesszük a vajat, cukrot, majd a tojásokat, végül a lisztet. Vajazott, lisztezett, 23 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a tölteléket. A tejszínt felverjük a tejszínhabfixszel, a tehéntúrót összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd a kettőt óvatosan összevegyítjük. A zselatint egy pici vízben feloldjuk, felét a túrós masszához adjuk, másik felét a lekvárba keverjük. A lapra rákenjük a túrós töltelék felét, majd rákenjük a lekvárt. Hűtőbe tesszük egy félórára.
Erre jön a tehéntúrós töltelék másik fele. Ismét hűtőbe tesszük legalább egy félórára. A csokit gőz felett felolvasztjuk, beletesszük az olajat. Hagyjuk keveset hűlni, majd rátöltjük a hideg tortára.
Erre jön a tehéntúrós töltelék másik fele. Ismét hűtőbe tesszük legalább egy félórára. A csokit gőz felett felolvasztjuk, beletesszük az olajat. Hagyjuk keveset hűlni, majd rátöltjük a hideg tortára.
Félbe vágott túró rudival díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hanem a csoki megtöredezik.
Akinek nincs ideje, annyit tenni-venni a hűtőbe, a másik lehetőség az, hogy összekeveri a túrós masszával a lekvárt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése