Kolbászos sárgaborsó krémleves

~saját recept~
Hozzávalók:
 
250 gr. száraz sárgaborsó,
1 szál sárgarépa,
1 kisebb zöld paprika,
1 kisebb fej hagyma,
diónyi zeller,
1 db krumpli,
1 dl tejföl,
só, bors,
2.5 l víz
2 szelet kenyér
arasznyi kolbász+ egy ek. olaj
 
Elkészítés:
A sárgaborsót előző este beáztatjuk, főzés előtt leszűrjük, megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. A főzés közben keletkezett habot leszedjük róla. Amikor félig kész van, akkor beletesszük a nagyobb darabokra vágott zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, készre főzzük. Hagyjuk valamennyit hűlni, majd turmix, vagy botmixer segítségével pürésítjük. Annak függvényében, hogy ki mennyire krémesen szereti, azzal arányosan töltse a víz mennyiségét. Visszatesszük a tűzhelyre, még egyet lobbantunk rajta.
A kenyeret apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben olaj nélkül, sűrűn kavargatva megpirítjuk.
A kolbászt hosszában kettévágjuk, vékony szeletkékre vágjuk, majd az olajon egy kicsit megsütjük. Tálaláskor beletesszük a tejfölt, a kenyérkockákat, valamint a kolbászt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése