Erdei gyümölcsös torta, sütés nélkül


~saját recept~
 
Mostanában rákaptam a kekszalapú torták készítésére, mert nagyon hamar megy, nem kell sütni. A krém az szerint készül, hogy éppen mi van otthon. De mindenképpen mindig más és más, hogy ne legyen unalmas. Most éppen volt egy kevés tehéntúró, és egy csomag fagyasztott erdei gyümölcs, meg még egyebek is, ezeket összeházasítottam, a következőképpen.
 
Hozzávalók a kekszalaphoz:
20-25 dkg darált háztartási keksz,
2 ek. cukor,
5 dkg vaj,
2-3 ek. keserű kakaópor,
2 dl víz, vagy tej, vagy vegyesen
 
Erdei gyümölcs krém:
25 -30 dkg tehéntúró,
10 dkg porcukor,
150 ml tej,
egy tasak tejszínhabpor,
1 cs. tejszínhabfix,
40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs,
1 cs. zselatin
Tetejére valamilyen gyümölcslekvár, illetve díszítéshez néhány szem gyümölcs.
 
A vizet (tejet) feltesszük a cukorral, vajjal melegedni. Addig hagyjuk, amíg elolvadnak. A kekszet a kakaóval összekeverjük, majd hozzáöntjük a folyadékot. Amennyiben ez a folyadékmennyiség nem lenne elég, nyugodtan lehet még tenni hozzá, amíg a megfelelő állagot kapjuk. A tortaforma alját megszórjuk kevés keksszel, hogy ne ragadjon le az alapunk.
A tehéntúrót a porcukorral mixer segítségével összedolgozzuk. Egy másik edényben elkészítjük a tejszínhabot a tasakon levő előírás szerint, hozzáadva a tejszínhabfixet.
A gyümölcsöt pár órával a felhasználás előtt kiolvasztjuk, a levében feloldjuk a zselatint a felhasználási utasítás szerint.
Összekeverjük a tejszínhabot a tehéntúróval, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt és a zselatinos levet. A gyümölcsöt össze lehet előre is valamennyire törni, vagy ezt az egészet összeöntve mixerrel összekavarni. Én az utóbbi szerint szoktam eljárni. Nem kell megijedni attól, hogy az így kapott egyveleg nem túl sűrű, majd a zselatin megteszi a hatását.
Ráöntjük a kekszalapunkra és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
 
Fogyasztáskor ráteszünk néhány szem gyümölcsöt, majd nyakonöntjük a lekvárral. 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése