Tiramisu torta, sütés nélkül


~saját recept~

Szinte mindenki szereti a tiramisu ízvilágát. Ennek a tortának az ötlete úgy született, hogy egyik nap poharas tiramisu krémet készítettem, aminek nagy sikere volt otthon, aztán gondoltam, hogy ezt kellene valahogy más formában is alkalmazni. A torta többi részének a hozzávalóit külön-külön is szeretjük, gondoltam ez így is csak jó lehet. 

Első olvasatra lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az, fél óra alatt össze lehet rakni.

Hozzávalók:

A torta alja:
20 dkg darált háztartási keksz,
3 ek. cukor,
2-3 ek. kakaópor,
diónyi vaj,
kb.1.5 dl víz (annyi, amennyit felvesz, ahhoz, hogy összeálljon a massza)

Erre a rétegre rászórunk majd 2-3 ek durvára vágott mandulát. (ez elhagyható, vagy helyettesíthető dióval, mazsolával)

Kókuszréteg:
10 dkg vaj,
10 dkg kókuszreszelék
1 cs. vaníliás cukor,
3 ek. cukor

Tiramisu krém:
250 ml tejszín,
3-4 ek. porcukor,
3-4 ek. instant kávépor,
1 tasak tejszínhabfix

Tetejére csokireszeléket szórunk.

Elkészítés:

  1. Kekszes massza: a hozzávalókat összevegyítjük, egy tortaforma alját meghintjük egy kevés darált keksszel, majd a masszát egy kanállal belenyomkodjuk. Kb. ujjnyi vastag réteg kell legyen. Megszórjuk a mandulával, egy kicsit belenyomkodjuk a kekszbe.
  2. Kókuszréteg: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral egy mixer segítségével kikavarjuk, beletesszük a kókuszt, jól eldolgozzuk, majd kanál segítségével rásimítjuk a kekszre.
  3. Tiramisu krém: A tejszínt a porcukorral és a tejszínhab fixszel együtt mixerrel habbá verjük, hozzáadjuk az instant kávéport. Ha gyerekek is esznek belőle, akkor gabonából készült kávéport tegyünk bele.
Ebből a mennyiségből aránylag vékony réteg krémet kapunk, ha valaki többet szeretne, akkor mindenből tegye a megadott adag dupláját.
Végül megszórjuk csokireszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése