~saját recept~
Szinte
mindenki szereti a tiramisu ízvilágát. Ennek a tortának az ötlete úgy
született, hogy egyik nap poharas tiramisu krémet készítettem, aminek nagy
sikere volt otthon, aztán gondoltam, hogy ezt kellene valahogy más formában is
alkalmazni. A torta többi részének a hozzávalóit külön-külön is szeretjük,
gondoltam ez így is csak jó lehet.
Első
olvasatra lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az, fél óra alatt
össze lehet rakni.
Hozzávalók:
A torta alja:
20 dkg darált háztartási keksz,
3 ek. cukor,
2-3 ek. kakaópor,
diónyi vaj,
kb.1.5 dl víz (annyi, amennyit felvesz, ahhoz, hogy összeálljon a massza)
Erre
a rétegre rászórunk majd 2-3 ek durvára vágott mandulát. (ez elhagyható, vagy helyettesíthető dióval, mazsolával)
Kókuszréteg:
10
dkg vaj,10 dkg kókuszreszelék
1 cs. vaníliás cukor,
3 ek. cukor
Tiramisu krém:
250 ml tejszín,
3-4 ek. porcukor,
3-4 ek. instant kávépor,
1 tasak tejszínhabfix
Tetejére csokireszeléket szórunk.
Elkészítés:
- Kekszes
massza:
a hozzávalókat összevegyítjük, egy tortaforma alját meghintjük egy kevés
darált keksszel, majd a masszát egy kanállal belenyomkodjuk. Kb. ujjnyi
vastag réteg kell legyen. Megszórjuk
a mandulával, egy kicsit belenyomkodjuk a kekszbe.
- Kókuszréteg: A vajat a
cukorral, vaníliás cukorral egy mixer segítségével kikavarjuk, beletesszük a kókuszt, jól eldolgozzuk, majd kanál segítségével rásimítjuk a
kekszre.
- Tiramisu krém: A tejszínt a porcukorral és a tejszínhab fixszel együtt mixerrel habbá verjük, hozzáadjuk az instant kávéport. Ha gyerekek is esznek belőle, akkor gabonából készült kávéport tegyünk bele.
Ebből a
mennyiségből aránylag vékony réteg krémet kapunk, ha valaki többet szeretne,
akkor mindenből tegye a megadott adag dupláját.
Végül megszórjuk csokireszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése