60 dkg krumpli,
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3,5 dl langyos víz,
1-2 evőkanál olaj,
só
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, melegen áttörjük, vagy lereszeljük, hagyjuk langyosra kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, elmorzsoljuk az élesztővel, hozzáöntjük a vizet, olajat, megsózzuk és nem túl lágy tésztává dagasztjuk. Tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Attól függően, hogy mekkora lángosokat szeretnénk sütni, 6-8 darabra osztjuk a tésztát, aztán beolajozott kézzel egy-egy darabból gombócot formálunk, majd egy olajozott inox tálcán kb. egy cm vastagságúra simítjuk a tenyerünkkel. Természetesen nem fontos, hogy teljesen egyenletes legyen a vastagsága.
Bő, forró olajban kisütjük, papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla. Kínálhatjuk tejföllel, zúzott fokhagymával, reszelt sajttal, vagy csak simán, sózva.
A gyerekeim csokikrémmel megkenve ették, úgy is ízlett nekik. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése