A tésztához:
12 dkg vaj
4 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg gőz felett olvasztott étcsoki
2 ek. kakaó
csipet só
fél csomag sütőpor
egy teáskanál őrölt fahéj
A krémhez:
2 tasak Dr.Oetker süteménybe való csokis krém
10 dkg gőz felett olvasztott étcsoki
1 csomag tejszínhabfix
Tetejére fondant, díszítésnek dekor cukorka.
Többféle fondant recept található az interneten, onnan lehet inspirálódni. :)
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. Előmelegített sütőben kb.40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrízzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.
A krémet a tasakon levő előírás szerint elkészítjük, beletesszük az olvasztott csokit, aránylag hideg legyen, de még folyós, majd a tejszínhabfixet.
A tésztát előző nap ajánlatos elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés: a teteje porcukorból készült fondanttal van bevonva, dekorcukorkákkal díszítve.
Ez a torta kislányom 8-dik szülinapjára készült. :)
És íme a szülinapos. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése