Ebben
a levesben főként a zeller íze kell domináljon, a többi zöldség inkább csak a
kísérő, de jól kiegészítik egymást.
Még
a “kritikusaimnak”
is ízlett. :)
2.5 l víz
15
dkg csont nélküli, füstölt sonka
1
nagyobb murok (sárgarépa)
1
kisebb fej hagyma
1
közepes zeller
1
zöld paprika fele
5
db közepes krumpli
2
ek. liszt
2
ek. olaj
1 ek. almaecet
ízlés
szerint só, vagy ételízesítő
tálaláshoz
tejföl, és apróra vágott zellerlevél
Elkészítés:
A
húst felkockázzuk kb. 2x2 cm darabokra, odatesszük főni. Amikor félig kész,
hozzátesszük az apróra vágott hagymát és paprikát, valamint a többi felkockázott
zöldséget is, kivéve a krumplit. Azt akkor tesszük bele, amikor a többi zöldség
már majdnem készre főtt. A sózásnál vegyük figyelembe a sonkába levő
sómennyiséget is, aszerint ízesítsünk. Amikor a krumpli is megfőtt a két evőkanál lisztből és olajból világos rántást készítünk, és azzal is egyet
lobbantunk a levesen. A végén hozzáadjuk az almaecetet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése