Gazdag krumplileves

Ebben a levesben főként a zeller íze kell domináljon, a többi zöldség inkább csak a kísérő, de jól kiegészítik egymást.
Még a kritikusaimnak is ízlett. :)
 
Hozzávalók:
2.5 l víz
15 dkg csont nélküli, füstölt sonka
1 nagyobb murok (sárgarépa)
1 kisebb fej hagyma
1 közepes zeller
1 zöld paprika fele
5 db közepes krumpli
2 ek. liszt
2 ek. olaj
1 ek. almaecet
ízlés szerint só, vagy ételízesítő
tálaláshoz tejföl, és apróra vágott zellerlevél
Elkészítés:
 
A húst felkockázzuk kb. 2x2 cm darabokra, odatesszük főni. Amikor félig kész, hozzátesszük az apróra vágott hagymát és paprikát, valamint a többi felkockázott zöldséget is, kivéve a krumplit. Azt akkor tesszük bele, amikor a többi zöldség már majdnem készre főtt. A sózásnál vegyük figyelembe a sonkába levő sómennyiséget is, aszerint ízesítsünk. Amikor a krumpli is megfőtt a két evőkanál lisztből és olajból világos rántást készítünk, és azzal is egyet lobbantunk a levesen. A végén hozzáadjuk az almaecetet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése