Szalonnakrém

A székely konyha egyik jellegzetes mindennapi hozzávalóját jelentette egykor a szalonna. Ma már nem annyira, főleg a sok reform receptnek köszönhetően. Igazából én nem szeretem a szalonnát, de ez a szendvicskrém a gyerekkorom egyik kedvence volt, így még megeszem, de másképp nem vagyok közeli viszonyban vele. :)

Hozzávalók:

20 dkg szalonna,
2 főtt tojás,
diónyi hagyma,
késhegynyi pirospaprika,
2 ek. mustár,
kevés bors

Elkészítés:

A szalonnát ledaráljuk, a főtt tojásokat lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és már kész is van. Kenyérre kenve fogyasztjuk, mellé valamilyen nyers zöldséget, pl. retek, paprika, zöldhagyma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése