Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 20 dkg liszt,10 dkg porcukor, 2 tojás, 1/4 kk. szódabikarbóna v. sütőpor, 1 cs. vaníliáscukor. Tetejére tálaláskor lekvárt és tejfölt teszünk. (vendéglőkben kimondottan áfonyalekvárral kínálják, de végülis ez ízlés dolga)
Elkészítés: A hozzávalókat egy kanállal jól összedolgozzuk, majd egy jókora, púpozott evőkanálnyi masszából nagy golyót formálunk. Ezután kissé szétnyomjuk a két tenyerünk között, majd közepébe egy kb. 2 cm átmérőjű lyukat fúrunk az ujjunkkal. Forró olajban kisütjük. Vigyázat, mert hamar megég!
A mutatósság kedvéért kisebb golyókat is süthetünk, melyeket kis kalapként a nagy közepébe teszünk tálaláskor. Még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése