Fokhagymás csirkeleves


Hozzávalók:        
   

2.5 l víz
csirkehús darabok (pl. csirkeaprólék)
10 kisebb gerezd fokhagyma
3 babérlevél
fél zöld paprika
2-3 db tyúkhúsleveskocka
5 evőkanál rizs
3 l víz
1 evőkanál liszt
1 tojás sárgája
3 evőkanál tejföl


 Elkészítés:



A csirkét felteszem főni, kb. 15 perc alatt puhára fő. Ha főzés közben hab keletkezik a víz felszínén, akkor azt kanállal leszedjük, vagy átszűrjük a levet. Akkor a húst kiveszem, leszedem a csontról és félreteszem. Beleteszem a levesbe a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paprikát, babérleveleket, leveskockákat, rizst, és addig főzöm, amíg a rizs megfő. A tojássárgáját elkeverem a liszttel, tejföllel és egy kevés vízzel, majd lassan belecsurgatom a levesbe. Hagyom, hogy állandó kavargatás mellett fellobbanjon, majd a legvégén visszateszem a húst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése