Hozzávalók:
2.5 l víz
annyi fej zsenge karalábé,
ahány személyre főzünk
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
3 evőkanál rizs
2 evőkanál liszt
kb. 25 dkg darált hús
(a karalábék számától függ a mennyiség)
1 evőkanál ecet
1 csokor
petrezselyemzöld
olaj
Elkészítés:
A
felaprózott hagymát és a lereszelt sárgarépát egy kevéske olajon
megdinszteljük, majd megszórjuk a liszttel. Pár kavarás után felöntjük a kívánt
vízmennyiséggel. Ezután az előzőleg kikapart karalábékat megtöltjük a sóval,
borssal ízesített hússal, majd beletesszük a lébe. Amikor már majdnem megfőtt,
beletesszük a rizset is. Közben a levet ízesítjük ételízesítővel vagy csak
sóval, ki hogyan szereti. A legvégén beletesszük az ecetet és a
petrezselyemzöldet. Tálaláskor tejföllel lehet ízesíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése