Leves töltött karalábéval



Hozzávalók:

2.5 l víz
annyi fej zsenge karalábé, ahány személyre főzünk
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
3 evőkanál rizs
2 evőkanál liszt
kb. 25 dkg darált hús (a karalábék számától függ a mennyiség)
1 evőkanál ecet
1 csokor petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés:
A felaprózott hagymát és a lereszelt sárgarépát egy kevéske olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a liszttel. Pár kavarás után felöntjük a kívánt vízmennyiséggel. Ezután az előzőleg kikapart karalábékat megtöltjük a sóval, borssal ízesített hússal, majd beletesszük a lébe. Amikor már majdnem megfőtt, beletesszük a rizset is. Közben a levet ízesítjük ételízesítővel vagy csak sóval, ki hogyan szereti. A legvégén beletesszük az ecetet és a petrezselyemzöldet. Tálaláskor tejföllel lehet ízesíteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése