Hozzávalók:
3 dl tej vagy víz
2 dkg vaj
3 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg csoki (elhagyható)
10 dkg cukor
ízlés szerint rum, de ez elhagyható
A
krémhez:
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejből (vízből), a cukorból és a
vajból szirupot főzünk. Addig főzzük, amíg elkezd gyöngyözni, majd félretesszük
hűlni, ekkor hozzáadjuk a csokit is.
Az őrölt kekszet összekeverjük a kakaóval, majd kb. 10 perc után összekeverjük a sziruppal. Félretesszük, amíg elkészítjük a krémet. Amennyiben túl száraznak találjuk, adjunk még hozzá tejet vagy vizet.
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd beletesszük a kókuszt. Ezután a masszát is és a krémet is két részre osztjuk, azért hogy ne egy óriási hengert kapjunk majd, hanem kettőt, így sokkal könnyebb bánni vele. Aki nagyobb szeleteket szeretne kapni, az hagyhatja egyben is. Fóliára tesszük, kb. fél ujjnyira lapítjuk, (vizezett kanállal, vagy tenyérrel), majd rátesszük és elsimítjuk a krémet. Amennyire szorosan lehet, feltekerjük a fólia segítségével, a két végét benyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk, amíg annyira megdermed, hogy könnyen szeletelhetővé válik.
Az őrölt kekszet összekeverjük a kakaóval, majd kb. 10 perc után összekeverjük a sziruppal. Félretesszük, amíg elkészítjük a krémet. Amennyiben túl száraznak találjuk, adjunk még hozzá tejet vagy vizet.
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd beletesszük a kókuszt. Ezután a masszát is és a krémet is két részre osztjuk, azért hogy ne egy óriási hengert kapjunk majd, hanem kettőt, így sokkal könnyebb bánni vele. Aki nagyobb szeleteket szeretne kapni, az hagyhatja egyben is. Fóliára tesszük, kb. fél ujjnyira lapítjuk, (vizezett kanállal, vagy tenyérrel), majd rátesszük és elsimítjuk a krémet. Amennyire szorosan lehet, feltekerjük a fólia segítségével, a két végét benyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk, amíg annyira megdermed, hogy könnyen szeletelhetővé válik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése