Hozzávalók:
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
2 kk sütőpor,
1
cs. vanília,
3 ek kakaó,
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Krém:
50 dkg tehéntúró,
2 cs.vanília,
15 dkg porcukor,
2 ek gríz,
2 tojás sárgája,
3 fehérje.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, és fóliába csomagolva
hűtőbe tesszük 2 órára. A krémhez a tehéntúrót villával összetörjük, a vaníliával, a
porcukorral, a grízzel, a tojássárgákkal elkavarjuk. A tojásfehérjét felverjük
és óvatosan a krémbe forgatjuk. Az egyik cipót nagy lyukú reszelőn a lisztezett
tepsibe reszeljük, a krémet rákenjük, majd a másik cipót a túrókrémre
reszeljük. 25-30 percig sütjük, majd kockára vágjuk. Porcukorral meghintve
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése