Történt hogy a múltkor kigondoltam, hogy készítek egy erdei gyümölcsös, zselés állagú desszertet az őzgerinc formában és milyen szép és finom lesz. Aztán nem kerestem hozzá receptet, mert nem tudtam mi a neve egy ilyen valaminek. :) Aztán összeraktam, majd hiába vártam jó ideig, hogy megkössön, nem akaródzott neki. Így hát kikanalaztuk a formából. Az íze jó volt, csak nem lehetett kiborítani. Azt is tudtam, persze már csak utólag, hogy mi volt a baj, éspedig a túl kevés zselatin. Az elmúlt hétvégén ismét belevágtam, és most már szó szerint, mert jó lett és szeletelhető. Ezúttal epres változat készült. A gond csak az vele, hogy csak saccperkábé arányokat tudok megadni, úgyhogy mindenki saját felelősségére próbálkozzon vele. :)
Hozzávalók:
kb. 20 dkg eper,
kb. 12 dkg porcukor,
kb. 2 dl natúr joghurt,
kb. 2 dl natúr joghurt,
1 cs. vanília,
20 dkg ricotta, (egy doboz)
egy tasak, kb 20 g zselatin,
1 kk. citrom ízű aroma
Elkészítés:
Az epret a porcukorral, vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a zselatint. Hagyjuk állni a csomagoláson levő előírás szerint, majd gőz felett felmelegítjük. Hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a ricottát, a joghurtot és a citromaromát. Az őzgerinc formát kibéleljük egy műanyag fóliával, majd beletöltjük a masszát. Pár óra alatt megdermed. Friss gyümölccsel, vagy lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése