Avokádókrém

Nem mindig lehet kapni mifelénk avokádót és valljuk be, nem is a magyar konyha egyik alapanyaga. :) De attól még bátran próbálkozhatunk vele különféle receptekben, mert nagyon egészséges, és az eléggé semleges íze, ugyanakkor krémes állaga miatt jól variálható tetszés szerinti hozzávalókkal.

Hozzávalók:
2 érett avokádó,
2 főtt tojás,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. citromlé,
fél marék apróra vágott metélő hagyma,
só,
bors

Elkészítés:
Az avokádót hosszában kettévágjuk, majd egy csavarással szétválasztjuk. A fél avokádókból kikanalazzuk a húsukat, majd egy edénybe félretesszük. Ha nem akarunk sok macerát, akkor tegyük egy turmixgépbe az összes hozzávalót és pár mozdulattal már végeztünk is. Ez esetben a metélő hagymát külön felaprítjuk, úgy adjuk a krémhez. Ha nem turmixoljuk, akkor az avokádót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat lereszeljük, a fokhagymát és metélőhagymát felaprítjuk. Minden hozzávalót összekeverünk, fűszerezzük. Pirítósra kenve nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése