Csicseriborsó főzelék, sült, füstölt oldalassal


Első találkozásunk volt a csicseriborsóval. Nem aratott osztatlan sikert, azt bevallom, úgy egyébként jó ízű volt, csak szokatlan. Igaz a legelső sárgaborsó főzelékkel kb. ugyanígy jártam, de aztán azt is megkedvelte a család. Remélem ezzel is megbarátkozunk idővel.
 
Hozzávalók: 
20-25 dkg csicseriborsó,
2 fej hagyma,
2 babérlevél,
diónyi zeller feldarabolva,
1 zöld paprika felaprítva,
ételízesítő, bors,
1 dl tejföl

35-40 dkg füstölt oldalas

Elkészítés:
A csicseriborsót előző este beáztatjuk háromszoros mennyiségű vízbe, másnap főzés előtt átmossuk. Feltesszük főni a hozzávalókat, a tejfölön kívül. Amikor megfőtt kivesszük belőle a babérleveleket, majd a tejfölt hozzáadjuk. Ha túl sok lé lenne még rajta, akkor két, három kanálnyit kiveszünk, pépesítjük, majd visszatesszük a főzelékbe.

A füstölt oldalast megmossuk, majd megfőzzük, ezután megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése