Hozzávalók:
50 dkg disznóhús,
1 nagy fej hagyma,
2 db babérlevél,
3 ek mustár,
2 ek. olaj,
2 szál sárgarépa,
15-20 dkg gomba,
1 ek liszt,
2 dl tejföl,
só,
bors
Elkészítés:
A húst 5 cm hosszúságú, másfél cm szélességű csíkokra vágjuk, hozzákeverjük az olajat és 1 ek. mustárt. Lehetőség szerint egy éjszakára hűtőbe tesszük, de legalább pár órára.
A hagymát az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a húst, fehéredésig kavargatjuk, majd felöntjük kb. 2 dl forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket. Ha szükséges, akkor menet közben is csak forró vízzel pótoljuk az elfőtt levet. Amikor már majdnem kész a hús, az apróra feldarabolt sárgarépát, valamint szeletelt gombát is hozzáadjuk az ételhez. Végül a maradék mustárt, lisztet elkeverjük a tejföllel és jól összefőzzük az étellel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése