Tavasszal a zsenge karalábéból igen változatos ételeket lehet készíteni. Volt már töltött karalábé-leves receptem, íme egy másik karalábés finomság. Ezt szintén a saját recept kategóriába tenném, hiszen ugyanilyen összetételben nem hiszem, hogy valaki szintén kitalálta volna.
Hozzávalók:
egy jó nagy karalábé,
2 szál sárgarépa,
fél zöld paprika,
1 kisebb hagyma,
4 ek. rizs,
2,5-3 l víz,
2 ek. liszt,
kevés olaj,
aprított petrezselyemzöld,
ízlés szerint só, vagy ételízesítő,
tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
A karalábét és sárgarépát felkockázzuk, a hagymát és paprikát apróra vágjuk. Megdinszteljük, majd rászórjuk a lisztet. Állandó kavargatás mellett kb. 5 percig pirítjuk. Felöntjük forró vízzel, sózzuk. Amikor majdnem megfőtt a zöldség, beletesszük a rizst. Díszítésként petrezselyemzöldet teszünk bele, tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése