~saját recept~
Ismét egy epres recept, ami szintén nagyon egyszerű és végül is akkor is elkészíthető, ha éppen nincs eperszezon. Fagyasztott eperből is majdnem olyan jó ízű lesz.
Ismét egy epres recept, ami szintén nagyon egyszerű és végül is akkor is elkészíthető, ha éppen nincs eperszezon. Fagyasztott eperből is majdnem olyan jó ízű lesz.
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta,
30 dkg eper,
10 dkg porcukor,
2 dl natúr joghurt,
1 cs. zselatin
Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kb. 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. Ez attól függ, kinek, mekkora formája van amiben meg fogja sütni. Vajjal, vagy olajjal kikent muffin sütőbe jól belenyomkodjuk a tésztalapokat. Ha teljesen kerek kosárkákat szeretnénk, akkor vágjuk körbe a kilógó részeket, hanem maradhat négyzet alakú is. Ebben az esetben a sarkokat kicsit csípjük össze. A mélyedéseket kitöltjük rizzsel vagy paszullyal. Erre azért van szükség, hogy a kosárkák közepe a sülés közben ne tömítődjön be. Sajnos ezt utólag tudtam én is meg, és valóban elég kevés hely maradt a krémnek, és nem is annyira mutatós. Amíg sülnek, összeállítjuk a krémet. Az epret villával összetörjük, vagy turmixoljuk. Aki jobban szereti, hogy darabos legyen, az csak villával törje össze. A zselatint belekeverjük a joghurtba, majd hozzáadjuk a cukorral összekevert epret. Beletöltjük a kosárkákba. Hűtőben tároljuk.
A képen egy másik variáció látható, a krém vaníliás volt, de a lényegen nem változtat. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése