Az őzgerinc formámat spéci csak ezért a sütiért vettem a napokban. Aztán majd találok más receptet is, amit el lehet benne készíteni, de ez annyira jól nézett ki, és a hozzávalók szerint is tudtam, hogy ez be fog jönni, egyszerűen el kellett készítenem. ....és nem is csalódtam, tényleg bejött, teljes volt a siker.
a kókuszos részhez:
5 dl tej,
5 ek. cukor,
3 ek. liszt,
1 cs. vanília,
20 dkg kókusz,
2 ek. zselatin
a kakaós részhez:
30 dkg darált háztartási keksz,
2 dl víz,
15 dkg cukor,
3 ek. kakaópor,
10 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés:
Először a kókuszos részt készítjük el. Kb. egy dl tejjel elkavarjuk a lisztet, félretesszük, a többi tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Amikor jól felforrósodott beletesszük a lisztes keveréket és állandó kavarás mellett kb. 5 percig főzzük, majd beletesszük a kókuszreszeléket. Félretesszük hűlni, majd kb. 10-15 perc múlva belekavarjuk a zselatint is.
Amíg hűl, elkészítjük a kakaós masszát. A vizet a cukorral, vajjal feltesszük melegedni, addig hagyjuk amíg elolvad a vaj. A kekszet összevegyítjük a kakaóval, majd rátöltjük a szirupot. Kanállal jól összedolgozzuk.
Az őzgerinc formát kibéleljük fóliával, majd kb. egy ujjnyi vastagon beleteszünk a kókuszos krémből, az oldalakra is,illetve hagyunk a tetejére is. Kb. egy félórára betesszük a hűtőbe. Ezután megtöltjük a kakaós masszával, majd betakarjuk a maradék kókuszos krémmel. Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése