Fokhagymás, tejfölös, tojásos nokedli

Megmondom őszintén, hogy fogalmam sem volt, hogyan készül ez az étel, mígnem a múltkoriban véletlenül ráakadtam a receptre. Életemben először idén nyáron ettem ilyen kaját, Magyarországon. Lehet ha mifelénk is ismerik, de én nem hallottam róla. Most, hogy útmutatót is kaptam hozzá, gyorsan el is készítettem. Gyakorlatilag ez a legegyszerűbb változat, ahogy látom, ezt aztán ízlés szerint lehet variálni sajttal, hagymával, zöld
fűszerekkel, stb.

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
30 dkg liszt,
2 tojás,
1 kk só
2 dl víz
A nokedlira:
2 tojás,
1-1.5 dl tejföl,
3-4 gerezd fokhagyma,
só,
10 dkg szalonna
A nokedli hozzávalóit összekeverjük, kiszaggatjuk, majd sós vízben kifőzzük. Amíg fő, a szalonnát kis kockákra aprítjuk, majd zsírjára sütjük. A kész nokedlit átforgatjuk a zsíron, majd ráöntjük a felvert tojásokat. Annyira sütjük meg, amennyire lágyan szeretjük. A végén megszórjuk a sült szalonnával, illetve a tejfölbe kevert zúzott fokhagymás keverékkel leöntjük.
A kép nem lett túl dizájnos, mert annyira várták, hogy megkóstolhassák, hogy esélyem sem volt variálni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése