Nos az ötlet nem tőlem származik, neten találtam, de attól függetlenül szuper jól néz ki. A tölteléket ízlés szerint lehet variálni, ki ahogyan szereti. Húsvétkor ez volt az előétel, nagy sikere volt.
Hozzávalók:
személyenként 1 hosszúkás formájú paradicsom,
20 dkg ricotta, de ez lehet juhtúró is
2 főtt, reszelt tojás,
só,
őrölt fehér bors,
1 teáskanál szárított bazsalikom,
annyi szál újhagyma, ahány paradicsom
Elkészítés:
A paradicsomokat a tetejükön kb. félig keresztbe bevágjuk. A szárrésznél kis lyukat fúrunk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a paradicsomok közepébe teszünk egy gombócnyit. Én néhánynak kivájtam a belsejét, karalábévájóval, de ez a paradicsom olyan volt, hogy kevés leve volt és elég nagy üreg volt benne. Épp jól jött a töltés szempontjából, a végére meg már eluntam és nem vájtam ki, de úgy is jó lett. Annyi, hogy így nyilván kevesebb töltelék fér bele, A végén az újhagymát belenyomjuk az alján készített lyukba, és máris kész van a paradicsom tulipánunk. Ha a töltelékünk túl híg lenne, tegyünk bele diónyi vajat, tegyük hűtőbe, a vajtól megkeményedik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése