Hozzávalók:
1 kg darált disznóhús,
1 zsemle, vagy egy szelet kenyér,
2 nyers tojás,
3-4 főtt tojás,
só,
bors,
5-6 gerezd fokhagyma,
1 ek. oregáno,szárított
1 ek. szárított bazsalikom
A hozzávalók mennyisége változhat annak arányában, hogy kinek mekkora tepsije, formája van amibe készíti.
Elkészítés:
A kenyeret vagy zsemlét beáztatjuk 1-1.5 dl vízbe, épp csak annyiba, hogy ellepje, majd jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a darált húshoz, majd minden egyéb hozzávalót is, kivéve a főtt tojásokat. Természetesen a fokhagymát előzetesen megpucolva, majd áttörve fokhagyma nyomón kerül bele. Ezután a masszát jól összedolgozzuk, kanállal, vagy kézzel. Vesszük a formánkat, majd kb. 2-3 ujjnyi masszát beleteszünk az aljába, majd a főtt tojásokat arányosan elosztva elhelyezzük. Jó egy kanállal egy kisebb mélyedést készíteni a tojásnak, majd a maradék masszát is ráhalmozzuk. Én kicsit meg szoktam formázni a tetejét, hogy elváljon a tepsitől. Alumíniumfóliával betakarjuk, így sütjük fél órát, majd levesszük róla és pirosra sütjük. Sütőtől függ, hogy kell-e alkalmazni ezt a módszert, nekem kellett, hanem a teteje megégett, de a közepe még nyers volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése