Császármorzsa

Nos, bevallom őszintén, hogy nemrégiben készítettem először császármorzsát. Praktikus találmány, könnyebben elkészül, mint a palacsinta. Szerintem úgy találták fel, hogy elrontották a palacsintát sütés közben, aztán hozzáadtak, majd elvettek és megszületett a császármorzsa :)

Hozzávalók:
4.5 dl tej,
10 dkg cukor,
300 g gríz,
10 dkg mazsola,
2 db tojás,
10 dkg vaj,
1 csipet só,

Elkészítés:
A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a cukor felét, sót és a grízt. Alaposan keverjük össze. A mazsolát áztassuk be meleg vízbe. A tojássárgát keverjük ki a maradék cukorral, a fehérjéből verjünk kemény habot. Keverjük össze a megduzzadt grízt a tojássárgájával, a mazsolával, és óvatosan forgassuk hozzá a fehérjehabot. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd kevergetés mellett süssük készre a császármorzsát. Addig kell sütni, amíg morzsás lesz.
Javaslat: ezt a mennyiséget bátran fel lehet osztani négy részre és úgy sütni, mert hanem óriási serpenyő kell ennyinek egyszerre.
Ízlés szerinti lekvárral tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése