Hozzávalók:
4.5 dl tej,
10 dkg cukor,
300 g gríz,
10 dkg mazsola,
2 db tojás,
10 dkg vaj,
1 csipet só,
Elkészítés:
A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a cukor felét, sót és a
grízt. Alaposan keverjük össze. A mazsolát áztassuk be meleg vízbe. A
tojássárgát keverjük ki a maradék cukorral, a fehérjéből verjünk kemény
habot. Keverjük össze a megduzzadt grízt a tojássárgájával, a
mazsolával, és óvatosan forgassuk hozzá a fehérjehabot. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd kevergetés mellett süssük készre a császármorzsát. Addig kell sütni, amíg morzsás lesz.
Javaslat: ezt a mennyiséget bátran fel lehet osztani négy részre és úgy sütni, mert hanem óriási serpenyő kell ennyinek egyszerre.
Javaslat: ezt a mennyiséget bátran fel lehet osztani négy részre és úgy sütni, mert hanem óriási serpenyő kell ennyinek egyszerre.
Ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése