Ez egy gyorsan és könnyedén elkészíthető desszert, gyerekek is élvezni fogják a készítését. Az eredeti recept szerint kukoricapehellyel kell készíteni, azt is kipróbáltam, mindkét variáció jó lett. Annyi, hogy a kukoricapelyhes változatból nem lehet golyókat formázni, azt kanállal kell kiadagolni.
Hozzávalók:
25 dkg zabpehely,
20 dkg vaj,
20 dkg étcsoki,
2 ek méz,
15 dkg cukor,
15 dkg őrölt dió
Elkészítés:
A cukrot a mézzel feltesszük egy lábosban a tűzre, majd amikor kissé olvadni kezd beletesszük a vajat. Amikor majdnem teljesen felolvadt beletesszük a feldarabolt csokit. Pár percig állandó kavarás mellett rotyogtatjuk, hogy sűrűsödjön, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a zabpelyhet és a diót. Kb fél óráig pihentetjük, hogy a zabpehely kissé megszívja magát, majd golyókat formázunk belőle és papírkapszlikba, vagy szilikon formába tesszük őket. Ha nagyon ragacsos, akkor tegyük egy időre a hűtőbe, majd utána formázzuk meg. Mindenképp hűtőben kell tárolni, mert szobahőmérsékleten megolvad.
Variációként bele lehet hempergetni őrölt dióba vagy kókuszreszelékbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése