A minap szedtem a kertben egy kisebb adag spenótot, azt hiszem az idén utoljára. :) Tervben volt a főzelék, aztán főzés után annyira összeesett, hogy kb. csak egy személynek lett volna elég. Amúgy sincs nagy tolongás érte, úgyhogy ezért úgy döntöttem, hogy leves lesz belőle, hiszen az hígabb, így több lesz, s valószínű én fogom megenni.
Hozzávalók:
kb. 20 dkg spenót,
5 dkg vaj,
2 ek. liszt,
2 dl tej, vagy tejszín,
só,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 l víz
A spenótot megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. Sokat nem kell főzni, a forrástól számítva kb. 10 perc. Közben a tejet vagy tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, folyamatos kavargatás mellett hozzáöntjük a spenóthoz. Összeturmixoljuk, majd beletesszük a vajat és a zúzott fokhagymát is. Egyet lobbantunk rajta és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése