Roston sült karaj, sajtos steak burgonyával

Nemrég bukkantam a steak burgonya elkészítési módjára. Nem mintha olyan nagy dolog lenne, de valahogy eddig nem készítettem. Azóta nagy kedvenc lett, többször is elkészült.

Hozzávalók:
4 személyre

4 szelet csont nélküli karaj,
1 kg burgonya,
5 dkg reszelt sajt,
kevés olaj,
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben feltesszük főni. Amíg fő előkészítjük a húst, megmossuk, kb. másfél cm-es vastagságú szeleteket vágunk belőle, kipotyoljuk (kloffoljuk), fűszerezzük és félretesszük. A megfőtt burgonyát meghámozzuk (vagy akár héjastól is hagyhatjuk), majd cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk olajjal, majd tetszés szerint fűszerezzük. Sütőben aranybarnára sütjük, a sütési folyamat vége felé megszórjuk reszelt sajttal, addig sütjük, amíg ráolvad a sajt.
Ezalatt megsütjük a húst. Nekem van egy gáztűzhelyen használható grilltepsim, abban sütöttem most a húst. Ettől függetlenül persze más módon is meg lehet sütni, ki, ahogyan szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése