Alapjában véve nem egy különleges étel, de aki szereti ezeket a hozzávalókat, annak egy elkészítési módja lehet akár ez.
Hozzávalók:
4 személyre
4 db, alsó vagy felső csirkecomb,
1 csésze (2 dl) rizs,
1 doboz konzerv kukorica (kb. 280 g),
1 csokor petrezselyemzöld,
1 db tyúkhúsleveskocka
kevés só
A panírhoz:
1 tojás,
4-5 ek liszt,
10 dkg prézli, kevés só,
őrölt bors
A csirkecombokat megmossuk, feltesszük főni, kevés sót adunk hozzá. Amikor elkezd főni lehabozzuk a tetejét, ezt csak abban az esetben, ha a levet fel akarjuk utólag alaplének használni. S hát már miért ne akarnánk, ha adott? Amikor a hús megfőtt kivesszük a léből, a levet leszűrjük és eltesszük. A combokat kissé megsózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk (liszt, felvert tojás, prézli), majd bő, forró olajban kisütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése