Alapjában véve nem egy különleges étel, de aki szereti ezeket a hozzávalókat, annak egy elkészítési módja lehet akár ez.
Hozzávalók:
4 személyre
4 db, alsó vagy felső csirkecomb,
1 csésze (2 dl) rizs,
1 doboz konzerv kukorica (kb. 280 g),
1 csokor petrezselyemzöld,
1 db tyúkhúsleveskocka
kevés só
A panírhoz:
1 tojás,
4-5 ek liszt,
10 dkg prézli, kevés só,
őrölt bors
A csirkecombokat megmossuk, feltesszük főni, kevés sót adunk hozzá. Amikor elkezd főni lehabozzuk a tetejét, ezt csak abban az esetben, ha a levet fel akarjuk utólag alaplének használni. S hát már miért ne akarnánk, ha adott? Amikor a hús megfőtt kivesszük a léből, a levet leszűrjük és eltesszük. A combokat kissé megsózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk (liszt, felvert tojás, prézli), majd bő, forró olajban kisütjük.
Amíg a hús fő, addig elkészítjük a rizst is. A rizst kétszeres mennyiségű forró vízzel feltesszük főni, beletesszük a leveskockát is. Néha belekavarunk, hogy ne ragadjon le, főleg a vége felé kell jobban figyelni, amikor már kevesebb a víz rajta, Ha éppen tasakos rizst főzünk, akkor a leveskockát csak a leszűrés után kell hozzákeverni, de akkor lehet ha elég egy fél kocka is, különben túl sós lesz. Addig főzzük a rizst, amíg elfő róla a víz, ezért nem is kell leszűrni, átmosni. Igaz így kissé ragacsosabb lesz az állaga, ha ezt valaki nem szereti, akkor mossa át. Nyilván a rizstől is függ, hogy milyen lesz a végeredmény. Amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a leszűrt kukoricát, apróra vágott petrezselyemzöldet és már tálalhatjuk is,
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése