Szükséges hozzávalók:
1 db fagyasztott leveles tészta,
1 üveg bolognai szósz, (vagy bármilyen üveges paradicsom alapú szósz)
1 doboz préselt húskonzerv,
1 ek. oreganó, vagy bazsalikom,
csipet őrölt bors,
1 tojás,
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A leveles tésztát felhasználás előtt kiolvasztjuk, ha szükséges kinyújtjuk, majd kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Tetszés szerint más formájúra is alakítható.
Amíg olvad a tésztánk addig elkészítjük a tölteléket. A szószt összekeverjük az előzőleg villával összetört hússal, hozzáadjuk az oregánót, vagy bazsalikomot, borsot, majd a négyzet közepébe helyezzük, úgy hogy középen hosszában legyen, kétfelől megmarad egyharmad, egyharmad üres tészta. Alól és felül egy-egy centi tésztát a közepe felé hajtunk, majd oldalról egyik, majd másik irányból a megmaradt tésztát ráhajtjuk egymásra. Az így kapott batyut megfordítjuk, hogy a hajtogatás alól legyen, majd éles késsel néhány helyen bevágjuk, de csak a tetejét. A tojást felverjük, megkenjük vele a batyunkat, megszórjuk a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ha megmarad a töltelékből, akár le is fagyasztható, vagy más ételekbe felhasználható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése