Nemrég kipróbáltam ezt a receptet, jól sikerült, hamar elfogyott.
Hozzávalók:
1 csésze liszt (kb. 3 dl),
1 csésze cukor,
1 csésze darált mák,
1 csésze tej,
1 tojás,
2 diónyi vaj,
1 tasak vaníliás cukor,
csipet só,
fél tasak sütőpor,
30-40 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A csésze mérete változhat, annak függvényében az arányok is módosulnak, tehát nem történik semmi baj. Természetesen a tepsink méretéhez igazítjuk a hozzávalók mennyiségét. Az én tepsim mérete 20cm x 30cm.
A meggyet kimagozzuk, meghintjük 2 kanál cukorral és félretesszük.
A tojást, cukrot, vajat, tejet mixerrel összekeverjük, majd az előre elkészített száraz hozzávalók elegyét apránként hozzáadjuk.
Nemrégiben láttam egy igen praktikus ötletet a neten a tepsi kibéleléséhez. Azóta csak ezzel a módszerrel sütök. Bárcsak hamarabb rátaláltam volna, sok tepsim jobb állapotban lenne. Szóval az a lényeg, hogy a tepsit nem kenegetjük, lisztezgetjük, hanem egy sütőpapírt galacsinná gyúrunk folyó víz alatt, hogy teljesen vizes legyen, majd kicsavarjuk, így tökéletesen belesimíthatjuk még a kerek tortaformába is. Így a sütemény egyben kiemelhető a tepsiből, s nem fogjuk a tepsi alját szeleteléskor késsel megkarcolni. Számoljunk azzal, ha levágtuk a lelógó részeket, akkor ezt nem tudjuk megcsinálni, mert nem lesz ahol megfogjuk.
Természetesen nem kell ezt a módszert alkalmazni, aki ragaszkodik a kenegetőshöz, maradjon annál.Szóval, amikor bármelyik módszer szerint a tepsinket előkészítettük, beletöltjük a tésztát, majd a meggyeket egyenletesen rászórjuk a tetejére. Tűpróbáig sütjük.
Miután egy kicsit hűlt megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése