Hozzávalók:
az aljához:
20 dkg őrölt háztartási keksz,
2 ek porcukor,
5 dkg vaj,
1 dl tej,
2 ek kakaópor
a töltelékhez:
1 kg tehéntúró,
15 dkg porcukor,
2 cs. vaníliás cukor,
2 dl tejszín,
1 tasak tejszínhabfix
10 g zselatin,
1 dl tej,
1 citrom reszelt héja
tetejére:
20 dkg olvasztott csoki,
1 ek olaj
Elkészítés:
A tortaalaphoz a hozzávalókat összevegyítjük, majd egy tortaforma alját megszórunk kevés őrölt keksszel és a masszát belenyomogatjuk. Betesszük a hűtőbe.
A zselatint az egy dl tejbe beletesszük oldódni. A tehéntúrót a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal mixerrel kikavarjuk. A tejszínt a habfixszel szintén felverjük, majd összekeverjük a tehéntúrós masszával. A zselatint a tasakon levő előírás szerint felolvasztjuk, majd azt is a masszához adjuk. Rátesszük a kekszes alapra.
A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a hideg tortára öntjük. Gyorsan rásimítjuk..
Variációk: a tehéntúrós krémet két részre osztjuk, rákenünk egy ujjnyi lekvárt, majd erre a másik adag túrós masszát
.
2. A tehéntúrós masszába, egy tasakból, 3 dl tejből főzött vaníliás pudingot kavarunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése