~saját recept~
Hozzávalók:
1.5 l víz,
egy kisebb doboz konzerv kukorica,
2 db babérlevél,
2 cikk fokhagyma,
arasznyi póréhagyma,
diónyi vaj,
1 tojássárgája,
2 ek tejföl,
ételízesítő
Elkészítés:
Az apróra vágott póréhagymát a vajon megdinszteljük, felöntjük forró vízzel, majd beledobjuk a babérlevelet. Kb. 10 percnyi főzés után beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a kukoricát. Amikor ismét felfő a lé, a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, kevés levessel felhígítjuk, majd óvatosan belecsorgatjuk a levesbe. Kavargatás mellett kettőt lobbantunk rajta, ízesítjük ételízesítővel és már kész is van a levesünk. Aki krémlevesnek szeretné, az csak 1 liter vizet adjon hozzá, vagy még kevesebbet és a végén turmixolja össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése