Korhely leves

Állítólag ez a leves jót tesz a másnaposak gyomrának. Erről a hatásáról nem tudok nyilatkozni, azt viszont bátran mondhatom, hogy aki általában szereti a savanyú káposztából készült ételeket, valószínű ezt is kedvelni fogja.

Hozzávalók:
egy kisebb fej savanyú káposzta,
1 szál enyhén füstölt kolbász,
2 babérlevél,
2 ek liszt,
kevés pirospaprika,
1 kk őrölt kömény,
kevés olaj    


Elkészítés:

A káposztát nagyon apró szálasra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk, majd kb. 1.5-2 liter vízzel feltesszük főni. Az elején lehetőleg ne tegyünk sok káposztalevet a leveshez, inkább a végén, mert lehet ha túl intenzív lesz az íze. Azért, hogy a káposzta aprításnál ne folyjon mindenfelé a lé, előre kicsit ki kell nyomkodni belőle a levet. Ezt utólag hozzá lehet adni. Beletesszük a babérleveleket, majd a káposzta puhulásáig főzzük a levesünket. A végén világos rántást készítünk, összefőzzük a levessel, majd beletesszük az őrölt köményt is. Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése