Nos, ez a torta a sajttorta recept alapján készült, csak nem mascarponeval, hanem tehéntúróval. Semmit nem veszített varázsából.
Hozzávalók:
az alaphoz:
20 dkg őrölt keksz
5 dkg vaj
A krémhez:
50 dkg tehéntúró
2 db tojás
1 csapott ek liszt
2 dl tejszín
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
A tetejére:
30 dkg erdei gyümölcs
4 ek cukor
Elkészítés:
A kekszet a vajjal és porcukorral összedolgozzuk, majd belenyomkodjuk egy kb. 24 cm-es tortaforma aljába, majd hűtőbe tesszük. Elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tehéntúrót és reszelt citromhéjat. A tejszínt külön felverjük a habfixszel, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Előmelegített sütőben megsütjük. Addig kell sütni, amíg a közepe egy kicsit rezgős még, majd kikapcsoljuk a sütőt és bent hagyjuk a sütit.
Amíg hűl, addig elkészítjük a tetejére a szószt. Ennél lehet variálni, aki folyékonyra akarja hagyni ne tegyen bele zselatint, én tettem.
A gyümölcs felét összeturmixoljuk a cukorral, reszelt citromhéjjal, és citromlével, majd feltesszük főni. Amikor el kezd főni, beletesszük a többi gyümölcsöt, majd kb. 5 percig főzzük. Ha teszünk bele zselatint, akkor most kell beletenni, illetve attól függően, hogy milyen típust használunk, egy kis hűlési idő után. Rátöltjük a tortánkra, hűlés után, vagy akár még langyosan fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése