Most, hogy itt az erdei gyümölcsök szezonja, egyre többször kapnak nagyobb teret az én konyhámban is, valamilyen formában. A mai recept egy teljesen spontán jött ötlet alapján készült és pont jól összeállt, gyorsan elfogyott.
Hozzávalók:
babapiskóta (annak arányában, hogy mekkora edényben rakjuk össze a sütit)
2 dl tejszín,
1 tasak tejszínhabfix,
5 dkg porcukor,
2 cs vaníliás cukor,
400 g vegyes erdei gyümölcs
Elkészítés:
Néhány szem gyümölcsöt félreteszünk díszítésnek, a többit a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. A tejszínt mixerrel felverjük, fokozatosan hozzáadagolva a porcukrot, valamint a habfixet. A gyümölcsöt óvatosan a habba keverjük. Vesszük az edényünket, (én most egy nagy fagyis dobozt használtam) lerakunk az aljára egy sor piskótát, majd rákanalazunk egy adag krémet. Ezt addig ismételjük, amíg a krém elfogy. A tetején krém kell legyen. A félretett gyümölcsökkel díszítjük. Pár órát állni hagyjuk a hűtőben, hogy a piskóta lágyuljon meg.
Ha friss gyümölcsből készítjük, vagy előzetesen felolvasztottból és a gyümölcs levet ereszt, akkor azzal előzetesen, a lerakáskor a piskótákat meg lehet locsolni azzal, így hamarabb megpuhulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése