Hozzávalók:
5 evőkanál kakaópor,
5 dkg vaj,
5 evőkanál porcukor,
kb. 3 dl tej
krém:
krém:
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
2 vaníliás cukor,
5 evőkanál cukor,
5 dkg vaj,
15 dkg kókuszreszelék
tetejére:
tetejére:
20 dkg étcsoki,
2 kávéskanál olaj
2 kávéskanál olaj
Elkészítés:
A
kekszes massza hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Annyi tejet adagolunk hozzá,
hogy formázható, nyújtható masszát kapjunk.
A kekszes alapot 3 egyenlő részre osztjuk, majd porcukorral, vagy őrölt keksszel meghintett alapon, akkora lapokat nyújtunk belőlük, amik éppen beleférnek a tepsibe.
Közben elkészítjük a krémet is.
A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból, és a fele kókuszból, sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukrot a maradék kókuszt és a vajat. Habosra keverjük, majd ezzel krémmel töltjük meg a lapokat. Az első lapot a tepsibe helyezzük, rákenjük a krém felét, majd a második lap jön és a krém másik fele. A végén az utolsó lappal befedjük a süteményt. Tetejére olvasztott csokimáz kerül. Tálalás előtt 2-3 órát hűtjük.
A kekszes alapot 3 egyenlő részre osztjuk, majd porcukorral, vagy őrölt keksszel meghintett alapon, akkora lapokat nyújtunk belőlük, amik éppen beleférnek a tepsibe.
Közben elkészítjük a krémet is.
A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból, és a fele kókuszból, sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukrot a maradék kókuszt és a vajat. Habosra keverjük, majd ezzel krémmel töltjük meg a lapokat. Az első lapot a tepsibe helyezzük, rákenjük a krém felét, majd a második lap jön és a krém másik fele. A végén az utolsó lappal befedjük a süteményt. Tetejére olvasztott csokimáz kerül. Tálalás előtt 2-3 órát hűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése