Hozzávalók:
A gombapaprikáshoz:
fél kiló apró csiperkegomba,
1 nagy fej hagyma,
3 dl víz,
1 tojássárgája,
1.5 dl tejföl,
1 ek liszt,
só,
fehér bors,
1 mokkáskanál pirospaprika,
1 kk apróra vágott petrezselyemzöld
A puliszkához:
fél liter víz,
2 dl kukoricaliszt,
1 kk só,
1 diónyi vaj
A hagymát felaprítjuk majd kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a gombát, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel. Főzés közben pótoljuk, ha elfőtt. Összekavarjuk a lisztet a tejföllel, tojássárgával, paprikával, majd hozzáadjuk a gombához. Kavargatás mellett még 5-10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön a mártás. Végén bele, vagy rászórjuk a petrezselyemzöldet.
A puliszkához feltesszük a vizet főni, sózzuk, majd folyamatos kavargatás mellett hozzáöntjük a kukoricalisztet. Akkor van kész, ha már válik el az edény falától. Kb. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vajat. A puliszka készítésnél a liszt darabosságától függően lehet ha több vízre lesz szükség. Ha pedig túl lágy lenne, akkor főzzük egy kicsit tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése