Epres pohárkrém


Nos, mivel itt van az eperszezon, nem lehet úgy elmenni mellette, hogy az ember ki ne próbáljon finomabbnál-finomabb epres csodákat. Valahogy úgy vagyok vele, hogy az eper szerintem sütve nem jó, ezért inkább olyan recepteket használok, ahol nyersen kerül felhasználásra. Ez egy általam kitalált recept, akinek így nem jön be, lehet módosítani a hozzávalókon. Nálunk seperc alatt elfogyott.


Hozzávalók:
30 dkg eper,
2 cs. vaníliás cukor,
1 tasak főzés nélküli epres desszertkrémpor,
1 tasak tejszínhabpor,
6 dl hideg tej

Elkészítés:
Félreteszünk néhány szem epret a díszítéshez, a többit villával összetörjük. Az epres port, valamint tejszínhabport a tejjel, vaníliáscukorral mixerrel felverjük, majd hozzáadjuk az összetört epret. Nekünk ez pont elég édes volt, nem tettem bele pluszba cukrot, de akinek nem elég édes, nyugodtan tehet bele porcukrot. Tálkákba kanalazzuk, majd a tetejét a félretett eperrel, tetszés szerint díszítjük. Azonnal is fogyasztható, vagy tálalásig hűtőben kell tartani.
Fontos, hogy a tej hideg legyen, mert hanem a krém nem sűrűsödik be. Ha nem lenne elég sűrű a krém, lehet bele tenni tejszínhabfixet, lehetőleg mielőtt az eper belekerül, utána is lehet, de akkor már nehezebben kezelhető a krém.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése