Ismét egy epres recept, ami szintén nagyon egyszerű és végül is akkor is elkészíthető, ha éppen nincs eperszezon. Fagyasztott eperből is majdnem olyan jó ízű lesz.
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta,
30 dkg eper,
10 dkg porcukor,
2 dl natúr joghurt,
1 cs. zselatin
Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kb. 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. Ez attól függ, kinek, mekkora formája van amiben meg fogja sütni. Vajjal, vagy olajjal kikent muffin sütőbe jól belenyomkodjuk a tésztalapokat. Ha teljesen kerek kosárkákat szeretnénk, akkor vágjuk körbe a kilógó részeket, hanem maradhat négyzet alakú is. Ebben az esetben a sarkokat kicsit csípjük össze. A mélyedéseket kitöltjük rizzsel vagy paszullyal. Erre azért van szükség, hogy a kosárkák közepe a sülés közben ne tömítődjön be. Sajnos ezt utólag tudtam én is meg, és valóban elég kevés hely maradt a krémnek, és nem is annyira mutatós. Amíg sülnek, összeállítjuk a krémet. Az epret villával összetörjük, vagy turmixoljuk. Aki jobban szereti, hogy darabos legyen, az csak villával törje össze. A zselatint belekeverjük a joghurtba, majd hozzáadjuk a cukorral összekevert epret. Beletöltjük a kosárkákba. Hűtőben tároljuk.
A képen egy másik variáció látható, a krém vaníliás volt, de a lényegen nem változtat. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése